Longontsteking is een van de meest vervelende ontstekingen. Je blijft de hele dag door hoesten en kunt hierdoor minder goed werken en studeren. Het is daarom lastig om normaal te functioneren als je een longontsteking hebt. Nu denken veel mensen dat het hele lichaam ziek is bij een longontsteking, en dat koorts veel voorkomt. Het is echter ook mogelijk dat je een longontsteking zonder koorts hebt. Koorts is een veelvoorkomende ziekte bij een longontsteking. Toch geven veel huisartsen aan dat het mogelijk is een longontsteking zonder koorts te hebben. Bij een longontsteking worden de luchtwegen geïnfecteerd door een bacterie. Dit is een andere bacterie die tot koorts leidt, waardoor het dus mogelijk is om een longontsteking zonder koorts te hebben.

Longontsteking is een van de meest vervelende ontstekingen. Je blijft de hele dag door hoesten en kunt hierdoor minder goed werken en studeren. Het is daarom lastig om normaal te functioneren als je een longontsteking hebt. Nu denken veel mensen dat het hele lichaam ziek is bij een longontsteking, en dat koorts veel voorkomt. Het is echter ook mogelijk dat je een longontsteking zonder koorts hebt.

Koorts is een veelvoorkomende ziekte bij een longontsteking. Toch geven veel huisartsen aan dat het mogelijk is een longontsteking zonder koorts te hebben. Bij een longontsteking worden de luchtwegen geïnfecteerd door een bacterie. Dit is een andere bacterie die tot koorts leidt, waardoor het dus mogelijk is om een longontsteking zonder koorts te hebben.

Waarom is een longontsteking zonder koorts mogelijk?

De bacteriën die in de luchtwegen zitten, en een longontsteking veroorzaken, komen van een andere bron dan die van koorts. Deze bacteriën komen over het algemeen vaak samen voor, vooral omdat zij dezelfde oorzaak hebben: kou. De symptomen van een longontsteking zijn ook erg gerelateerd aan die van koorts. Je krijgt te maken met benauwdheid, een loopneus, moet veel hoesten en de rest van jouw lichaam voelt zich ook niet erg lekker.

Als je een longontsteking zonder koorts hebt dan heb je geluk. Je merkt op dat moment namelijk niet de vervelende symptomen van koorts, welke bovenop de symptomen van de longontsteking komen. Mensen die een longontsteking zonder koorts hebben zullen zich fysiek wat sterker voelen dan mensen die hier wel mee te maken krijgen. Prijs jezelf dus gelukkig als je een longontsteking zonder koorts hebt.

De symptomen van longontsteking (zonder koorts)

Een deel van de symptomen die je van anderen hoort valt weg als je een longontsteking zonder koorts hebt. Dat kan ertoe leiden dat je denkt dat je helemaal geen longontsteking hebt. Het is altijd raadzaam om een afspraak bij de huisarts te maken om echt te weten wat je hebt.

Dit zijn enkele symptomen van de longontsteking zonder koorts:

  • Koude rillingen over het lichaam

  • Kortademigheid

  • Veel hoesten, waarbij slijm naar boven kan komen

  • Een veel lagere eetlust

  • Sterke vermoeidheid

Bekijk hier de symptomen van de longontsteking met koorts

Wat moet je doen bij een longontsteking zonder koorts?

Als je merkt dat je een longontsteking hebt, en weinig symptomen van koorts merkt, dan is het goed om eerst een afspraak bij de huisarts te maken. De symptomen die je op internet leest geven slechts een iets duidelijker beeld; uiteindelijk is de huisarts de enige persoon die uitsluitsel kan geven en kan aangeven of je daadwerkelijk een longontsteking hebt.

Er zijn diverse medicijnen die helpen om een longontsteking te voorkomen. De huisarts zal over het algemeen antibiotica voorschrijven, want dit is nodig om de bacteriën in de luchtwegen en in de longen te bestrijden. Het is belangrijk dat je de antibioticakuur helemaal afmaakt, omdat de bacteriën anders weer kunnen terugkeren.

Daarbij is het goed om een aantal dagen rust te nemen en uit te zieken. De longontsteking gaat dankzij de antibioticakuur vanzelf weg, dus je kunt vrijwel niets anders doen dan een aantal dagen op bed liggen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.