Uiteraard verschillen per persoon de ervaringen met liposculptuur. Geen enkel lichaam is natuurlijk hetzelfde. Tevens spelen er ontzettend veel factoren mee dat er geen eenduidige informatie hierover te geven is. Het ene huidtype verschilt van dat van de ander. Uiteraard speelt de hoeveelheid vet dat weggezogen wordt een grote rol.

Over het algemeen zijn liposculptuur ervaringen erg positief. De kwaliteit van de Nederlandse klinieken is erg goed en de aanwezige kennis is hoog. De mate van bijwerkingen en de lengte van de hersteltijd hangen uiteraard samen met de intensiteit van uw ingreep. Net als iedere (cosmetische-) ingreep is ook deze niet zonder kleine risico's. Vraag hiernaar en bespreek dit met uw huisarts of plastisch chirurg.

Veelgehoorde klachten gaan over littekenweefsel, kleine bultjes en spierpijn. Over het algemeen trekken ontstaande littekens weer een beetje weg. De ingreep 'beschadigd' hoe dan ook de huid tijdens de ingreep, dus net als ieder ander wondje blijft er nadien iets zichtbaar. Uiteraard verschilt dit per huidtype. Bent u bijvoorbeeld erg bleek dan zal een klein littekentje misschien iets meer opvallen dan wanneer u een donkerdere huid hebt. Uw leeftijd speelt natuurlijk ook een rol bij het wegwerken van een litteken. Bij de apotheek en drogist zijn veel middelen te krijgen die mogelijke littekens kunnen laten vervagen.

Eventuele bultjes kunnen te maken hebben met kleine irritaties of het vasthouden van vocht. Belangrijk is dat je hierover goed met een (huis-)arts spreekt en er niet zelf van alles op te smeren. In veel gevallen hebben de bultjes te maken met lymfeklieren of vocht. Je lichaam krijgt de neiging om veel vast te houden op de plaats waar liposculptuur heeft plaatsgevonden. Sommige specialisten adviseren een lymfedreinage te ondergaan. Hierij wordt het overtollige vocht uit deze plek weggehaald.

Spierpijn is een kwaal van korte duur. Je lichaam krijgt op een plek natuurlijk even iets voor haar kiezen. Het is niet iets waar je lichaam aan gewend is gezien de zeer kleine frequentie van een dergelijke ingreep.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.