Kneuzing en verstuiking

Symptonen kneuzing en verstuiking

De belangrijkste symptomen van kneuzingen en verstuiking zijn pijn, zwelling en verkleuring van de huid. De blauwe plek begint als een roze rode kleur die kan zeer offerte aan te raken. Een gekneusde spier is vaak moeilijk te gebruiken. Zo kunnen patiënten vertonen moeite met lopen met een dijspier blauwe plek.

Uiteindelijk, de blauwe plekken verandert in een blauwachtige kleur, dan groen-geel, en ten slotte keert terug naar de normale huid kleur als het geneest.

Over het algemeen, met effecten op het lichaam, hoe moeilijker kracht van de impact, hoe groter de blauwe plekken. Echter, als een individu gemakkelijk blauwe plekken oploopt, kan een lichte stoot resulteren in aanzienlijke verkleuring. Armen en benen zijn typische locaties voor blauwe plekken.

Blauwe plekken kan ook duiden op iets meer serieus, zoals een bloedstolling probleem, een bloedziekte, ernstige traumata of letsel of fysieke mishandeling. Het wordt aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg naar de dokter als: het individu heeft ongewoon grote of pijnlijke blauwe plekken, met name als blauwe plekken lijken te ontwikkelen voor zover bekend geen reden, het individu is gemakkelijk blauwe plekken en het ervaren van abnormale bloedingen elders, zoals uit de neus, het tandvlees , of darmkanaal, of het individu geen geschiedenis van de blauwe plekken maar plotseling ervaring blauwe plekken, vooral als ze onlangs gestart met een nieuw medicijn.

Deze symptomen kunnen erop wijzen dat de afzonderlijke laag of abnormale functie van bloedplaatjes heeft. Bloedplaatjes zijn bestanddelen van het bloed dat het stollen helpen na een blessure.

Blauwe plekken die zich voordoet rond de navel kan wijzen op gevaarlijke inwendige bloedingen, blauwe plekken achter het oor, de zogenaamde Battle teken van, kan te wijten zijn aan een schedelbreuk, en getogen blauwe plekken kunnen wijzen op auto-immuunziekten zoals systemische lupus erythematosus (lupus).

Complicaties

Af en toe zal de oppervlakte van een blauwe plek te worden stevig en kan daadwerkelijk beginnen steeds groter in plaats van weg te gaan. Dit is er vervelend bij kneuzing en verstuiking. De blauwe plek kan blijven ook pijnlijk zijn. Er zijn twee belangrijke oorzaken voor een blauwe plek die erger wordt. Ten eerste, als een grote verzameling van bloed wordt gevormd onder de huid of in de spier, het lichaam kan het bloed ommuren uitgeschakeld waardoor wat wordt genoemd een hematoom. Een hematoom is niets meer dan een kleine plas bloed. Hematomen moet mogelijk worden afgevoerd door een arts.

Getting snelle medische behandeling en na een arts advies over revalidatie kan helpen voorkomen dat een individu ernstige medische complicaties die zo nu en dan het gevolg zijn van diepe spier kneuzingen en blauwe plekken. Deze complicaties zijn compartiment syndroom en myotosis ossificans.

Compartiment syndroom:

In bepaalde gevallen, een snelle bloeding kan zeer pijnlijke zwelling veroorzaken binnen de spiergroep van de arm, been, voet, of bil. De opbouw van de druk van de vloeistof enkele uren na een contusie letsel kan verstoren de doorbloeding en voorkomen dat voedsel uit het bereiken van de spiergroep onder de blauwe plekken. Compartiment syndroom kan eisen dringende operatie om de overtollige vloeistoffen af te voeren.

Myositis ossificans:

Myositis ossificans is een aandoening waarbij de gekneusde spier groeit het bot in plaats van nieuwe spiercellen. Jonge atleten die proberen om een zware kneuzing te rehabiliteren te snel soms de ontwikkeling van deze aandoening. Symptomen kunnen zijn: milde tot ernstige pijn die niet meer weg en de zwelling te gaan op de schade site. Abnormale bot formaties kan ook vermindering van flexibiliteit. Krachtige rekoefeningen kan de toestand nog erger. Rust, ijs, compressie en elevatie om ontstekingen te verminderen meestal helpen. Zachte rek-en strekoefeningen kan worden gebruikt om de flexibiliteit te verbeteren. Chirurgie is zelden nodig bij kneuzing en verstuiking.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.