Je bent niet echt in slaap, maar niet helemaal wakker niet. Je voelt geen pijn, maar u reageert op commando's van de chirurg. En daarna, hoef je niet meer weet een ding. Welkom in de wereld van bewuste sedatie.

Nastasja (16) heeft naald fobie. Als ze loopt in de kamers van de tandarts bij de Tygervalley Intercare Clinic, grote ogen en witte knokkels, haar angst is duidelijk - ondanks het kalmeringsmiddel had ze al een uur voor. Ze is hier om haar wijsheid tanden verwijderd.

Ze gaat zitten in de tandartsstoel en prof. dr. James Roelofse, een anesthesioloog, is aan haar zijde. Hij voegt een plastic buis, die is aangesloten op een machine die de stroom van geneesmiddelen die worden gebruikt voor sedatie en pijnbestrijding, in haar linkerhand regelt. Nastasja protesten, maar geeft toe achteraf dat ze niet het gevoel de naald prikken.

Prof James Roelofse voegt een plastic buis, die is aangesloten op een machine die de stroom van geneesmiddelen die worden gebruikt voor sedatie en pijnbestrijding, in de linkerhand Nastasja's regelt.

Als de drugs van kracht, wordt ze rustiger en meer ontspannen. En, hoewel haar ogen zijn nog half open, wordt ze minder bewust zijn van alle activiteiten die er aan de gang om haar heen.

De kaakchirurg opbrengst met het schoonmaken van haar mond en het injecteren van lokale anesthetica in de mond - een van de gebieden van het lichaam het meest gevoelig voor een naald prikken. Nastasja niet in de gaten te knipperen, haar fobie vergeten.

De twee artsen met haar praten en ze reageert, als gehypnotiseerd. Volgens Roelofse, zou Nastasja niet in staat zijn om veel van wat er daarna is gebeurd op te roepen. En, om haar, zou het voelen als de een uur durende operatie duurde slechts een paar minuten.

Een gecontroleerde staat van verlaagd bewustzijn Nastasja is een van de duizenden patiënten die recent hebben ontdekt het wonder van bewuste sedatie - een gecontroleerde toestand van verlaagd bewustzijn, waarbij de patiënt nog steeds controle heeft over de beschermende reflexen en ademhaling, en kan reageren op lichamelijke aanraking en mondelinge instructies.

Met bewuste sedatie, de anesthesist heeft als doel het produceren van een rustige gemoedstoestand, dat wil zeggen het maken van een ongemakkelijk bediening comfortabel, en het beheersen van pijn.

Het concept is niet nieuw. In feite werd bewuste sedatie voor het eerst toegepast in de medische praktijk meer dan 150 jaar geleden - maar met het gebruik van "lachgas" (lachgas).

Hoewel verschillende geneesmiddelen worden tegenwoordig gebruikt, deze zijn niet nieuw ook niet. Dezelfde geneesmiddelen en apparatuur die vaak worden gebruikt om moderne algehele narcose uit te voeren in dienst zijn.

Wat zet bewuste sedatie, afgezien van algemene anesthesie, is de kwantiteit en de tijdspanne waarin de drugs worden geïnjecteerd. Drugs geleidelijk toegevoegd volgens de reactie van de patiënt. Daarom zijn minder middelen, die. Dit betekent dat de anesthesist veel meer controle over het proces en de patiënt blijft maar heeft.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.